

2016 Contractors Environmental Conference

Community Partnerships: Converting

Industrial Spaces into Wildlife Refuges

Management and Leadership October 5-6, 2016 • Washington, DC The Hyatt Regency on Capitol Hill

Tentative Schedule – STEERING COMMITTEE			
Tentative Schedule – STEEKING COMMITTEE	Tantativa Cahadula	CTEEDINC	
	Tentarive Schedule -		

(Subject to Change)

TUESDAY, OCTOBER 4, 2016

		10:00 AM - 5:00 PM	Pre-Meeting Roundtable Discussions for In-House Environmental Managers at Construction Firms (Add-on to Conference Registration)
--	--	-----------------------	---

6:00-7:00 PM Welcome Reception (CEC and Pre-Meeting Attendees)

Contaminant Awareness Training for

Contractors

WEDNESDAY, OCTOBER 5, 2016

2:30-3:30

WEDNESDAT, C	JCTOBER 5, 2010		
7:15 AM	Continental Breakfast and CEC Registration		
7:45-8:00	Welcome Remarks		
8:00-8:50 50 min	Building a Strong Environmental Program – Ways to incorporate environmental management system elements into your firm and motivate teams to incorporate environmental stewardship into daily operations		
9:00-10:00 60 min	Process Water: How to Test and Manage these Waste Streams	Communicating LEED v4 to the Subs and Trades through Training, Tool Box Talks, and Other Strategies	
10:15-11:05 50 min	Green Infrastructure Case Study: Stormwater Opportunities and Trading Programs	Taking It to the Next Level: Aiming for Net Zero Energy & the WELL Building Standard	
11:15- 12:15 60 min	Air & Emissions Developments	Using the Envision Tool on a Project from a Contractor's Point of View	
12:30-1:30 60 min	Lunch: Mitigating Environmental Risks Through Craft Engagement		
1:40-2:30	Spills: Prevention, Reporting and Legal Developments	The Makings of a Green Road: Where Do You Start?	
50 minute			

3:45-5:00	Regulatory Agency Update on Water Issues (Stormwater, eReporting, WOTUS, and Nationwide Permits)
5:00-6:00	Networking Reception and "Meet & Greet" with Regulators AGC has invited representatives from the federal regulatory agencies to provide the opportunity for greater interaction on a wide range of topics.
7:00	"Dinner on your own" doesn't have to mean dining alone. Sign up to dine at local restaurants with other attendees for the Thursday Night Dine Around. (Local Restaurants)
THURSDAY, OCT	TOBER 6, 2016
7:15 AM	Continental Breakfast
7:45-8:00	Welcome Remarks
8:00-9:10	Materials & Technology Spotlight: Environmental Advancements in Asphalt, Cement, and Ready Mix
9:20-10:30	Green Infrastructure Trends: Roads, Public Works and Sites
10:45-11:55	Enforcement Trends: Online, Publically-Searchable, Audits, and New Initiatives
12:00-12:30 PM	Election and Policy Outlook: Environmental Focus
12:30	Adjourn

NOTE:

Steering Committee "Fly-In" with the Regulatory Agencies (We have reserved a room at the hotel as well as the AGC Townhouse on Capitol Hill for these meetings. So it may be offsite.) October 6: Afternoon

October 7: Morning